Keuzes maken

Keuzes maken

Wil jij helpen om meer mensen gelukkig te maken? deel mijn bericht

Jij maakt elke keuzes elke dag. Of je het nu beseft of niet. Het is wat jou in staat stelt om jouw eigen pad te bepalen en jouw verhaal te schrijven. Maar soms kan het moeilijk zijn om keuzes te maken, vooral als jij niet zeker weet wat je wilt of bang bent om de verkeerde keuze te maken. Toch is het belangrijk om jezelf te realiseren dat het maken van keuzes een natuurlijk onderdeel van het leven is en dat het jou in staat stelt om te groeien en te leren.

Er zijn verschillende manieren waarop jij je eigen keuzes kunt maken

Een belangrijke manier is door te concentreren op wat je wilt in het leven. Dit betekent dat je je doelen en ambities op een rijtje zet en je daarop richt. Het kan ook betekenen dat je jezelf de tijd geeft om na te denken over wat je wilt en wat je gelukkig maakt. Door je prioriteiten te bepalen, kun je beter begrijpen welke keuzes je moet maken om je doelen te bereiken.

concentreren op wat jij het belangrijkste vindt in het leven

Een andere manier om keuzes te maken is door te concentreren op wat jij het belangrijkste vindt in het leven. Dit betekent dat je jezelf vragen stelt zoals: Wat is voor mij het belangrijkste in het leven? Wat wil ik het liefst bereiken? Wat zijn mijn belangrijkste waarden en normen? Door te concentreren op wat jij het belangrijkste vindt, kun je beter begrijpen welke keuzes je moet maken om je doelen te bereiken.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het maken van keuzes niet altijd gemakkelijk zal zijn en dat je soms fouten zult maken. Dit is echter een natuurlijk onderdeel van het leven en het stelt je in staat om te leren en te groeien. Het is belangrijk om jezelf de tijd te geven om na te denken over je keuzes en om te concentreren op wat het beste is voor jou.

als je bang bent om de verkeerde keuze te maken

Soms kan het lastig zijn om keuzes te maken als je beïnvloed wordt door anderen of als je bang bent om de verkeerde keuze te maken. In deze gevallen is het handig om te concentreren op wat je wilt en wat het beste is voor jou, in plaats van wat anderen willen of wat ze verwachten van jou. Het kan ook helpen om advies te vragen aan mensen die je vertrouwt en om je te omringen met mensen die je steunen en helpen om je doelen te bereiken.

Het maken van je eigen keuzes kan soms moeilijk zijn, maar het is een belangrijk onderdeel van het leven en het stelt je in staat om te groeien en te leren. Door je te concentreren op wat je wilt en wat je het belangrijkste vindt, door je te omringen met mensen die je steunen, kun je je eigen keuzes maken en je doelen bereiken.

Over Evelien
Evelien Tsang

Evelien Tsang – coach en oprichter van Ik & Mijn Geluk Als kind van Chinese ouders weet ze maar al te goed hoe het is om op te groeien tussen twee verschillende culturen. De eerste paar jaar van haar leven woonde ze bij een Nederlands gastgezin omdat haar ouders druk bezig waren met het opzetten van hun Chinese restaurant. Ze groeide dus op met hard werken en geld verdienen als norm. Vanuit deze prestatieverwachting volgde ze een economische studie en opende ze een eigen horecazaak. Maar na een paar keer te zijn overvallen kwam ze tot een keerpunt. Was dit het nou wat ze de rest van haar leven wilde doen? Werd ze hier echt gelukkig van? Ze kwam tot het besef dat ze al die tijd leefde naar de prestatieverwachting van haar ouders en besloot het roer om te gooien. Ze ging kiezen voor zichzelf en doen wat haar gelukkig maakte. Dit was het begin van Ik & Mijn Geluk.

Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven

Aanbevolen artikelen

Wil jij werken aan jouw geluk?

Bekijk mijn aanbod

Coaching bij ik en mijn geluk
Winkelwagen
Scroll naar boven