Het belang van een positieve mindset en actie

Het belang van positieve mindset en actie

Wil jij helpen om meer mensen gelukkig te maken? deel mijn bericht

Geluk is iets waar we allemaal naar streven, het is een gevoel van welzijn en tevredenheid. Veel mensen geloven dat geluk iets is dat je moet vinden of dat het afhangt van externe factoren, zoals geld of succes. In deze blog wil ik je laten zien hoe je je geluk kunnen creëren door middel van een positieve mindset en actie.

Positieve mindset

Een positieve mindset is de basis voor geluk. Dit betekent dat jee positief denkt over jezelf, jee situatie en de wereld om j heen. Er zijn veel manieren waarop we je jouw mindset kunt veranderen, zoals:

Positief denken: Dit is misschien niet altijd makkelijk maar probeer positief te denken over jezelf, je situatie en de wereld om je heen. Dit kan helpen om negatieve gedachten te verminderen en een goed, gelukkig gevoel te creëren.

Dankbaarheid: Wees dankbaar voor de dingen die je hebt in het leven. Dit kan helpen om een gevoel van tevredenheid te creëren en je te concentreren op de positieve dingen in plaats van de negatieve.

Acceptatie: Accepteer wat je niet kunt veranderen en concentreer je op wat je wel kunt veranderen. Dit kan helpen om stress te verminderen en een gevoel van controle te creëren.

Actie

Een positieve mindset is belangrijk, maar het is ook belangrijk om actie te ondernemen om je geluk te creëren. Er zijn veel manieren waarop je actie kunt ondernemen, zoals:

Stel doelen: Stel realistische doelen voor jezelf en werk ernaartoe. Dit helpt je om een gevoel van richting en betekenis te creëren.

Doe dingen die je leuk vindt: Ga aan de slag met dingen die je leuk vindt en die je gelukkig maken. Dit kan variëren van hobby’s tot sociale activiteiten.

Help anderen: Help anderen, het kan je een gevoel van betekenis geven en een positieve impact hebben op ons eigen geluk.

Geluk is iets dat je kunt creëren door middel van een positieve mindset en actie. Door positief te denken, dankbaar te zijn, te accepteren wat je niet kunt veranderen, doelen te stellen, dingen te doen die je leuk vindt en anderen te helpen, kun je je geluk verhogen en een gevoel van welzijn en tevredenheid creëren. Het is belangrijk om te onthouden dat geluk niet afhangt van externe factoren zoals geld of succes, maar eerder van je eigen mindset en acties. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en dat je altijd in staat bent om het te veranderen. Richt je op het creëren van een positieve mindset en het nemen van actie, om zo meer geluk te ervaren en een betekenisvol en tevreden leven te leiden.

Over Evelien
Evelien Tsang

Evelien Tsang – coach en oprichter van Ik & Mijn Geluk Als kind van Chinese ouders weet ze maar al te goed hoe het is om op te groeien tussen twee verschillende culturen. De eerste paar jaar van haar leven woonde ze bij een Nederlands gastgezin omdat haar ouders druk bezig waren met het opzetten van hun Chinese restaurant. Ze groeide dus op met hard werken en geld verdienen als norm. Vanuit deze prestatieverwachting volgde ze een economische studie en opende ze een eigen horecazaak. Maar na een paar keer te zijn overvallen kwam ze tot een keerpunt. Was dit het nou wat ze de rest van haar leven wilde doen? Werd ze hier echt gelukkig van? Ze kwam tot het besef dat ze al die tijd leefde naar de prestatieverwachting van haar ouders en besloot het roer om te gooien. Ze ging kiezen voor zichzelf en doen wat haar gelukkig maakte. Dit was het begin van Ik & Mijn Geluk.

Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven

Aanbevolen artikelen

Wil jij werken aan jouw geluk?

Bekijk mijn aanbod

Coaching bij ik en mijn geluk
Winkelwagen
Scroll naar boven