Creëren van rustmomenten: Het belang van onthaasting en mindfulness

Creëren van rustmomenten Het belang van onthaasting en mindfulness

Wil jij helpen om meer mensen gelukkig te maken? deel mijn bericht

In onze drukke, moderne wereld is het moeilijk om rustmomenten te creëren en te ontspannen. We zijn constant bezig met werk, sociale verplichtingen en het checken van onze telefoons. In deze blog zullen we bespreken hoe we rustmomenten kunnen creëren door middel van onthaasting en mindfulness.

Onthaasting

Onthaasting is het proces van het vertragen van ons tempo van leven en het wegnemen van overbodige verplichtingen. Er zijn veel manieren waarop we onthaasting kunnen implementeren in je leven, zoals:

Prioriteiten stellen: Stel prioriteiten voor de dingen die echt belangrijk voor je zijn en laat de rest los.

Planning: Maak een plan voor je dag en week, zodat je je tijd efficiënter kunt gebruiken.

Grenzen stellen: Stel grenzen voor hoeveel tijd je besteedt aan werk, sociale media en andere verplichtingen.

Mindfulness

Mindfulness is het proces van het zijn bewust van het hier en nu, in plaats van afgeleid te zijn door gedachten over het verleden of de toekomst. Er zijn veel manieren waarop je mindfulness kunt toepassen in je leven , zoals:

Meditatie: Meditatie is een krachtige tool om mindfulness te oefenen, het kan helpen om je geest te kalmeren en de aandacht te richten op het hier en nu.

Dagelijkse bewuste activiteiten: Probeer bewust te zijn van simpele dagelijkse activiteiten zoals eten, wandelen en werk. Dit kan helpen om je geest af te leiden van afleidingen en te concentreren op het moment.

Mindful communiceren: Probeer bewust te luisteren naar anderen en te communiceren zonder afgeleid te worden door andere gedachten of taken.

Het creëren van rustmomenten is belangrijk voor je geestelijke en emotionele gezondheid. Door tee onthaasten, prioriteiten te stellen, een planning maken en je tijd af te bakenen, en mindfulness toe te passen door middel van meditatie, dagelijkse bewuste activiteiten en mindful communiceren, kun je rustmomenten creëren en je concentreren op het hier en nu. Richt je op het creëren van rustmomenten in je leven, om zo een balans te vinden en je geluk te verhogen.

Over Evelien
Evelien Tsang

Evelien Tsang – coach en oprichter van Ik & Mijn Geluk Als kind van Chinese ouders weet ze maar al te goed hoe het is om op te groeien tussen twee verschillende culturen. De eerste paar jaar van haar leven woonde ze bij een Nederlands gastgezin omdat haar ouders druk bezig waren met het opzetten van hun Chinese restaurant. Ze groeide dus op met hard werken en geld verdienen als norm. Vanuit deze prestatieverwachting volgde ze een economische studie en opende ze een eigen horecazaak. Maar na een paar keer te zijn overvallen kwam ze tot een keerpunt. Was dit het nou wat ze de rest van haar leven wilde doen? Werd ze hier echt gelukkig van? Ze kwam tot het besef dat ze al die tijd leefde naar de prestatieverwachting van haar ouders en besloot het roer om te gooien. Ze ging kiezen voor zichzelf en doen wat haar gelukkig maakte. Dit was het begin van Ik & Mijn Geluk.

Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven

Aanbevolen artikelen

hoe ga je om met tegenslagen
Geluk

Vallen en opstaan: hoe ga je om met tegenslagen

Het belang van positieve mindset en actie
Geluk

Het belang van een positieve mindset en actie

Wil jij werken aan jouw geluk?

Bekijk mijn aanbod

Coaching bij ik en mijn geluk
Winkelwagen
Scroll naar boven