20 ideeën voor binnenhuisplezier met je kids

20 ideeën voor binnenhuisplezier met je kids

Wil jij helpen om meer mensen gelukkig te maken? deel mijn bericht

Hoe kun je de kids vermaken als je binnen of thuis moet blijven vanwege COVID-19. Ik heb 20 tips, ideeën en inspiratie voor binnenhuis plezier met je kids verzameld.

1.Speel een bordspel.

Geniet van een klassiek bordspel zoals Monopoly of Ganzenborden of Mens erger je niet. Of ontdek een nieuw spel dat jullie gezin leuk vindt om te spelen.

2.Lees samen een boek.

Laat je kinderen kennis maken met leuke boeken en leer ze de gewenning om te hebben om van lezen te houden.

3.Ga samen klusjes repareren, schoonmaken of opruimen.

Schoonmaken, opruimen en repareren, klinkt vermoeiend maar hoeft het helemaal niet te zijn. Je kan er een leuke activiteit van maken. Kijk samen met je kind wat voor klusjes er samen gedaan kan worden. Het liefst iets dat ook voor hen ten goede komt. Bijvoorbeeld die lekke band van de fiets repareren of samen hun kamer opruimen of samen hun klerenkast uitruimen. Het hoeft geen intensieve taak te zijn en het hoeft ook niet lang te duren. Kan ook iets kleins zijn. Zo krijgt je kind ook voldoening aan het einde van de taak.

4.Houd een filmmarathon.

Bedenk een thema met jullie favoriete films en kijk deze lekker samen op de bank!
Houd een comedy night, of een horror night. Of kijk samen nog de leukste nostalgische films die jullie weer doen terugdenken aan die goede oude tijd toen jullie het allemaal nog niet zo druk hadden.

5.Leer coderen.

Laat uw kinderen kennismaken met het coderen van apps, websites en games. Of ontwikkel samen een eigen code taal voor jullie gezin. Stimuleert gelijk het kleine creatieve brein!

6.Maak jullie eigen familie website.

Bouw een website over jullie eigen familie met daarin het nieuws en foto’s of blogs van de verschillende leden.
Gebruik een makkelijke website tool. Kijk voor meer informatie op www.websitetooltester.com voor meer advies hierover.

7.Maak een film

Gebruik je smartphone om een film met je gezin te filmen en te bewerken of een film te produceren.

8.Organiseer een dance party.

Creëer een gezamenlijke afspeellijst van jullie favoriete dansmuziek, maak er een leuke sfeer van alsof jullie echt naar een feestje zijn en ga met het hele gezin op de dansvloer. Je kids hebben plezier en kunnen hun energie kwijt!

9.Speel een indoor sportactiviteit.

Kegelen met de statieflessen, skippyballen, in teams met veters aan elkaar snel lopen, Spijkerpoepen of maak een kleine workout parcours en verbrand die energie door middel van indoorsport.

10.Maak een zintuigen tafel.

Laat uw kinderen verschillende producten en gestructureerde objecten voelen, aanraken, ruiken, luisteren en probeer deze te identificeren. Maak er ook een spel van.

11.Schrijf samen met de kinderen een brief naar jullie dierbaren.

Voor opa’s en oma’s of andere familieleden en vrienden die jullie dierbaar zijn en laat ze weten dat jullie aan hun denken.

12.Speel woordspelletjes.

Vergroot ieders vocabulaire en heb plezier met bekende woordspellen. Kijk voor meer ideeën op www.webwijzer.nl/games/woordspellen.html

13.Houd een pizza party.

Geef iedereen zijn eigen deeg en laat de kids hun eigen creatieve pizza’s maken. (Zo kan je natuurlijk ook een muffin of cup cake party houden.)

14.Organiseer een indoor camping.

Maak op zolder of in de garage een indoor camping en slaap daar in plaats van in de slaapkamers. Ideaal om de kinderen toch een klein vakantiegevoel te geven.
Dezelfde omgeving, maar toch een ander perspectief. Dat geeft weer nieuwe energie en plezier!

15.Houd een interview of doe een kennismakingsspel.

Je staat soms versteld hoe weinig kinderen van hun ouders weten en soms ook andersom.
Kinderen vinden het hartstikke leuk om ook verhalen over papa en mama te horen. Doe een kennismakingsspel met allerlei persoonlijke vragen en stel deze aan elkaar. Ideaal om meer bonding te creëren met je puber kinderen. Maak het nog leuker door met z’n allen de vragen te bedenken.

16.Leer samen nieuwe plekken kennen.

Zoek een locatie uit. Print foto’s ervan uit, leer samen leuke interessante weetjes van die plaats en zet het wellicht op jullie verlanglijstje om deze plekken later te bezoeken.
Als je een groter gezin hebt kan je er ook een challenge van maken en kijken wie de leukste interessante weetjes of plaatsen heeft gevonden.

17.Ga op speurtocht in en om het huis.

Nu met Pasen is dat natuurlijk ideaal. Maar je kan ook door het jaar heen speurtochten met een bepaald thema organiseren. Bijvoorbeeld hun favoriete cartoonfiguur of voetbalclub. Bedenk een aantal leuke raadsels waar de kids uiteindelijk een prijs mee kunnen winnen.

18.Bestel samen een bloemetje voor je familie of vrienden.

Het is niet alleen leuk om een bloemetje te krijgen maar ook om een bloemetje te sturen!
Laat je kind aan opa, oma of favoriete tante een bloemetje sturen.
Je hoeft niet altijd een gelegenheid te hebben om iemand iets leuks te sturen. Des te leuker wanneer het als een “zomaar” verrassing komt! Tegelijkertijd leer je je kind ook om te geven en te delen. Hartverwarmend toch?

19.Contacteer oude vrienden, kennissen of dierbaren.

Ga met je kinderen na wie zij al lang niet meer hebben gezien of gesproken of wie zij missen en heb even een spontane videocall met hen. Bijvoorbeeld een klasgenootje dat verhuisd is of een ver familielid. Zeg ze even gedag, laat ze weten dat jullie hun missen en klets even lekker bij!

20.Bedenk met je gezin een challenge.

Bedenk met je kinderen een challenge en houd deze voor een week vast. Zoals bijvoorbeeld dancemoves, kunstjes op een skateboard, touwtjespringen, hoelahoepen, kunstjes met een voetbal of langste woordzinnen uitspreken, rubiks/raadsel oplossingen snelste leren. Superleuk om iets te bedenken waarbij jong en oud een uitdaging in heeft!

Heel veel quality time met je familie toegewenst!

Over Evelien
Evelien Tsang

Evelien Tsang – coach en oprichter van Ik & Mijn Geluk Als kind van Chinese ouders weet ze maar al te goed hoe het is om op te groeien tussen twee verschillende culturen. De eerste paar jaar van haar leven woonde ze bij een Nederlands gastgezin omdat haar ouders druk bezig waren met het opzetten van hun Chinese restaurant. Ze groeide dus op met hard werken en geld verdienen als norm. Vanuit deze prestatieverwachting volgde ze een economische studie en opende ze een eigen horecazaak. Maar na een paar keer te zijn overvallen kwam ze tot een keerpunt. Was dit het nou wat ze de rest van haar leven wilde doen? Werd ze hier echt gelukkig van? Ze kwam tot het besef dat ze al die tijd leefde naar de prestatieverwachting van haar ouders en besloot het roer om te gooien. Ze ging kiezen voor zichzelf en doen wat haar gelukkig maakte. Dit was het begin van Ik & Mijn Geluk.

Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven

Aanbevolen artikelen

Wil jij werken aan jouw geluk?

Bekijk mijn aanbod

Coaching bij ik en mijn geluk
Winkelwagen
Scroll naar boven